Bílá vína
Jak u červených tak i u bílých a růžových vín je důležité pro kvalitní víno vstupní surovina, což je hrozen. Bez kvalitního hroznu bychom nebyli schopni nic z toho co děláme, přinést na váš stůl. O naše hrozny se osobně stará Jaromír Kokrhel, zakladatel vinařství Šimberky.
Bílá vína u nás obvykle déle leží na rmutu a na kalech. Není nic neobvyklého, když bílý mošt leží na slupkách několik dní.
Následně bílá vína lisujeme a stáčíme do nerezových nádob, ve kterých je možné regulovat teplotu při kvašení a tím snížit možné nežádoucí efekty rychlého kvasu.
Vína poté standardně školíme. Unikátní ovšem je vyrábět je v kameninových nádobách z Poštorné. Pro čištění vín používáme pouze cross-flow filtr či křemelinový filtr.
Poté pro vás vína již klasickou metodou lahvujeme a mohou mířit rovnou na váš stůl.